Cum tii sub control incontinenta urinara

Cum tii sub control incontinenta urinara

Inainte de a afla cum tii sub control incontinenta urinara este bine sa stii ca jumatate dintre femeile adulte se pot confrunta cu aceasta problema. Insa, pentru ca este considerata un subiect tabu, putine dintre ele sunt diagnosticate si tratate. De exemplu, un sondaj realizat in Statele Unite arata ca, in loc sa ceara sfatul unui medic specialist, femeile aleg sa gaseasca singure solutii. Printre acestea se numara folosirea absorbantelor, a lenjeriei intime speciale, a hainelor inchise la culoare si reducerea cantitatii de lichide consumate.

Din cele 1.000 de femei care au raspuns la sondaj, cu varsta intre 50 si 80 de ani, 43% dintre cele din intervalul 50-60 de ani si 51% dintre cele de peste 65 de ani au declarat ca sufera de incontinenta urinara. Totusi, doua treimi dintre aceste femei nu au discutat cu medicul despre aceasta problema.

Ce inseamna incontinenta urinara?

Incontinenta urinara inseamna eliminarea accidentala de urina. Este cauzata de slabirea muschilor pelvini care nu mai pot mentine vezica sau uretra in pozitie anatomica. Tocmai de aceea, ea se manifesta atunci cand desfasori activitati care cresc presiunea intra-abdominala, precum tusea, stranutul, rasul sau atunci cand nu ai „la indemana” o toaleta.

Incontinenta urinara afecteaza in general persoanele in varsta (peste 80% din populatia peste 60 de ani prezinta nicturie), dar nu numai. 1 din 4 femei cu varsta intre 30 si 60 de ani si 1 din 6 femei cu varsta peste 40 de ani prezinta incontinenta urinara.

Tipuri de incontinenta urinara

Nevoia urgenta si fara avertizare de a merge la baie sunt semne ca suferim de incontinenta uriana. Incontinenta de stres este asociata in mod obisnuit cu sarcina, dar si cu perioada postmenopauza. Cu toate acestea, incontinenta de stres nu e singurul tip de incontinenta urinara pe care o putem avea.

Incontinenta imperioasa (de urgenta), prin contrast, nu are o cauza clara, desi uneori se poate intampla din cauza unor probleme neurologice. Acest tip de incontinenta este intalnita mai des la persoanele care au diabet, boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla sau au suferit un accident vascular-cerebral. Poate fi de asemenea un semn timpuriu al cancerului de vezica.

Unele femei pot avea simultan ambele tipuri de incontinenta sau pot dezvolta probleme din cauza unei infectii a tractului urinar.

Incontinenta din prea plin apare atunci cand o cantitate mica de urina se scurge dintr-o vezica plina. Aceasta este adeseori cauzata de diabet si leziuni ale coloanei vertebrale.

Incontinenta functionala este specifica persoanelor cu un control normal al vezicii, dar care nu pot ajunge in timp util la toaleta din pricina unor afectiuni precum artrita, care impiedica o deplasare rapida.

Incontinenta urinara iti poate afecta viata din punct de vedere medical. Pot aparea infectii urinare sau leziuni locale precum ulceratii sau micoze. De asemenea, nici efectele psihosociale nu sunt de neglijat. Te poti confrunta cu sentimente de jena, cu depresie sau tendinta de izolare.

Uractiv Control si nu pierzi nici o picatura

Te trezesti des noaptea ca sa mergi la toaleta, iar cand stranuti, tusesti sau depui efort fizic, ai pierderi necontrolate de urina? Daca toate acestea ti se intampla in mod frecvent, atunci inseamna ca te confrunti cu incontinenta urinara.

Uractiv Control este un remediu natural pe care Fiterman Pharma l-a conceput pentru a veni in ajutorul celor care sufera de incontinenta urinara.

Uractiv Control contribuie la reducerea frecventei episoadelor de incontinenta urinara. Reduce mictiunile pe timp de noapte prin imbunatatirea controlului asupra muschilor din zona pelviana si cresterea capacitatii de depozitare a vezicii urinare. Ajuta la relaxarea muschilor vezicii urinare, prin faptul ca mentine nivelul intracelular de magneziu in limite normale.

Uractiv Control contine extract din seminte de dovleac, extract din seminte de soia, magneziu, vitamina B6.

Se administreaza cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi, fiind recomandata utilizarea in cure de 6-8 saptamani. Uractiv Control poate fi administrat si in asociere cu antibiotice. Produsul poate fi comandat AICI.