Cum scapi de stres in perioade stresante

Cum scapi de stres in perioade stresante

Daca este sa reduci anul acesta la un singur cuvant, sigur ai sa spui STRES. Nu a fost zi in care sa nu-ti fie puse la mare incercare buna dispozitie, rabdarea, abilitatile de organizare.

Esti cu nervii intinsi la maximum si ai impresia ca nimic din ce faci nu este bine. Cu cel mic pe langa tine, cu greu iti duci gandul pana la capat, de proiecte si deadline-uri ce sa mai vorbim.

Metode de relaxare acasa

Cum scapi de stres in perioade stresante? Ai da acum orice pentru cateva momente doar pentru tine. Si pentru ca ies din discutie iesirea la cafea cu prietenele, programarea la salon si plimbarea in parc, iata cateva metode de relaxare acasa:

Imagineaza-te relaxata. Crezi ca iti trec prea multe ganduri prin cap pentru a te putea relaxa? Incearca sa vizualizati un peisaj de vis. Pentru ca totul sa fie cat mai concret, imagineaza-te intr-un loc preferat de vacanta, o insula fantezie sau orice altceva care ar putea sa dea nastere la senzatii placute. Ideea de baza este ca mintea sa se elibereze de stres, iar tensiunea sa fie inlocuita cu o imagine care sa declanseze sentimentul de liniste si calm. Cu cat vei reusi sa visezi mai mult cu ochii deschisi (culori, imagini, sunete), cu atat vei experimenta mai repede relaxarea.

Priveste in jurul tau. Atentia trebuie sa se concentreze asupra unei singure activitati, si nu asupra mai multora in acelasi timp. Stim ca de obicei lucrul acesta se practica in aer liber, dar nu este imposibil in casa. Esti inconjurata de lucruri dragi. Concentreaza-te pe unul dintre ele si adu-ti aminte detaliile: unde erai cand l-ai cumparat/ primit? De ce ai ales tocmai lucrul respectiv? Daca exercitiul nu pare sa functioneze, deschide fereastra! Un copac, o cladire?

Cand mintea cuiva este concentrata asupra unui lucru din prezent, stresul tinde sa se diminueze.

O cana de ceai/ o ceasca de cafea. Simti ca nu mai poti? Opreste-te pentru 5 minute si savureaza-ti ceaiul preferat. Nu-ti place ceaiul? Pregateste-ti o gura de cafea si bea-o la fereastra cu ochii in zare.

Muzica si dans. Muzica poate calma bataile inimii si poate alina sufletul, spun expertii. Asa incat, atunci cand lucrurile se inrautatesc, da drumul la muzica, inchide ochii si danseaza. Cu totii avem macar o melodie care sa ne bine dispuna.

Alege un produs 100% natural ca sa faci lucrurile cu calm

Noi iti recomandam BienPlus Antistres, care vine in ajutorul persoanelor cu epuizare nervoasa, oboseala cronica, stari depresive.

Poti lua 1 capsula 2 ori pe zi, dupa masă. Se recomandă administrarea preferabil la micul dejun si pranz, pentru a reduce nivelul de stres si a conferi energia necesara desfasurarii activitatilor zilnice. BienPlus Antistres este disponibil AICI.