Candidoza vaginala: simptome, tratament si preventie

Candidoza vaginala: simptome, tratament si preventie

Candidoza vaginala: simptome si tratament. Care sunt cauzele candidozei vaginale si ce poti face daca te confrunti cu ea? Ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa previi infectiile intime.

Stiai ca 3 din 4 femei sufera de candidoza la un moment dat in viata, multe dintre ele experimentand cel putin doua astfel de episoade?

Ce este candidoza vaginala?

Candidoza este o infectie fungica produsa cel mai frecvent de ciuperca Candida Albicans. Aceasta poate trai, alaturi de alte microorganisme, in tubul digestiv, pe piele si pe mucoase, inclusiv la nivelul florei vaginale. Candidoza vaginala provoaca iritatie, scurgeri si mancarime la nivelul vaginului si a vulvei.

In mod normal, flora vaginala este formata din bacterii si ciuperci care se afla intr-un echilibru. Lactobacilii, bacteriile “bune” din flora vaginala, produc acid care mentine sub control cresterea ciupercilor, inclusiv a Candidei Albicans, care face parte din flora normala a tractului genital feminin. Atunci cand acest echilibru este perturbat (de obicei, in urma consumului de antibiotic), candida creste si se inmulteste exagerat.

Care sunt simptomele candidozei vaginale?

Printre cele mai frecvente simptome se numara: mancarime si iritatie la nivelul vaginului si al vulvei; senzatie de arsura, in special in cursul contactului sexual sau in timpul urinarii; inrosirea si edemul vulvei; durere si sensibilitate vaginala; eruptie vaginala; secretie vaginala apoasa; leucoree (scurgere vaginala) groasa, de culoare alba, nemirositoare, cu aspect branzos.

Ce poti face pentru a preveni candidoza vaginala?

Pentru a-ti reduce riscul de a avea infectii fungice vaginale, asa cum este candidoza, este important sa porti lenjerie intima de bumbac si care nu este prea mulata. De asemenea, daca vrei sa previi candidoza vaginala, tine cont de urmatoarele recomandari:

  • evita lenjeria intima prea stramta si pantalonii prea mulati, care nu lasa pielea sa respire;
  • foloseste produse special create pentru igiena intima;
  • evita sa faci baie cu apa foarte fierbinte in cada;
  • evita folosirea antibioticelor daca nu ai cu adevarat nevoie, cum ar fi pentru racelile comune;
  • in timpul menstruatiei, schimba-ti tampoanele si absorbantele cat mai des;
  • tine diabetul sub control – daca ai diabet zaharat, masoara-ti glicemia si tine valorile ei sub control;
  • dupa ce folosesti toaleta, sterge-te intotdeauna dinspre fata catre spate.

Cum te ajuta Mastrelle Flora Plus?

Noi iti recomandam Mastrelle Flora Plus, capsule vaginale. Mastrelle Flora Plus este un produs bazat pe un complex prebiotic activ, vitamine si acid hialuronic. Datorita compoziției complexe, Mastrelle® Flora Pus:

  • inhiba in mod selectiv tulpinile patogene precum Candida albicans, Trichomonas vaginalis si Gardnerelle vaginalis;
  • restabileste pH-ul vaginal si reface flora vaginala constituita din lactobacilli;
  • calmeaza pruritul, iritatiile, usturimile vaginale si combate scurgerile anormale si dispareunia;
  • poate fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii.

Cum se administreaza Mastrelle Flora Plus?

Doze si modul de administrare:

– tratament de sustinere in vaginita bacteriana si in candidoza vaginala: o capsula vaginala pe zi (inainte de culcare), timp de 7-10 zile;

– prevenirea infectiilor bacteriene recurente: o capsula vaginala la 3 zile (inainte de culcare);

– prevenirea dezechilibrarii florei vaginale pe parcursul tratamentului cu antibiotice: o capsula vaginala pe zi pe tot parcursul tratamentului cu antibiotice, iar dupa terminarea tratamentului, inca 7 zile;

– mentinerea pH-ului si florei vaginale echilibrate, ca si masura de prevenire: o singura capsula vaginala pe saptamana;

– ameliorarea simptomatologiei manifestate in cazul vaginitei atrofice postmenopauza: o capsula vaginala la 3 zile;

– reechilibrarea pH-ului vaginal in cazul dezechilibrelor hormonale ce apar ca urmare a administrarii de contraceptive, in perioada de alaptare sau in perioadele stresante: o capsula vaginala pe saptamana;

– reechilibrarea pH-ului vaginal dupa ciclul menstrual sau dupa contact sexual neprotejat: o capsula vaginala pe zi timp de doua zile, dupa fiecare menstruatie sau dupa fiecare contact sexual neprotejat.

Mastrelle Flora Plus capsule vaginale este disponibil AICI.

Mastrelle® Symbio, capsule Mastrelle® Symbio, capsule
Trateaza si previne infectiile intime
Mastrelle® Toujours, gel pentru igienă intimă Mastrelle® Toujours, gel pentru igienă intimă
Mastrelle® Toujours este un gel pentru igiena intima zilnica.
Mastrelle® Flora Plus, capsule vaginale Mastrelle® Flora Plus, capsule vaginale
Mastrelle® Flora Plus, capsule vaginale este un produs bazat pe un complex prebiotic activ, vitamine şi acid hialuronic. Datorită compoziţiei complexe, Mastrelle® Flora Pus scade şi echilibrează pH-ul vaginal la valoarea fiziologică (pH < 4,5). Complexul prebiotic furnizează nutrienţi ce stimulează creşterea lactobacililor şi refacerea biofilmului protector, împidicând creşterea bacteriilor patogene şi a fungilor de tip Candida. Vitamina E şi acidul hialuronic formează un film cu proprităţi hidratante şi regenerante, având ca rezultat ameliorarea mâncărimilor, iritaţiilor şi usturimii.
Mastrelle® Flora Plus, dus vaginal Mastrelle® Flora Plus, dus vaginal
Mastrelle® Flora Pus, dus vaginal este un produs cu actiune delicata de curatare intravaginala, cu rol de echilibrare a florei si a pH-ului vaginal, indepartand totodată secretiile patologice de origine vacteriana si mirosul neplacut. Mastrelle® Flora Pus, dus vaginal amelioreaza rapid si eficient mancarimile, arsurile, echilibreaza pH-ul si regenereaza epiteliul vaginal dupa ciclul menstrual, elimina secretiile sau rezidurile de geluri contraceptive dupa contactul sexual.