Esti racit sau ai gripa?

Esti racit sau ai gripa?

Ti s-a intamplat de multe ori sa fii racit cobza si sa crezi ca ai gripa, nu-i asa? Si asta pentru ca unele simptome sunt comune atat racelii, cat si gripei. Pentru a face diferenta mai usor intre cele doua, iata cateva informatii care iti vor fi de ajutor.

In primul rand este bine sa stii ca atat gripa, cat si raceala sunt provocate de virusuri, doar ca diferite. In vreme ce raceala este cauzata de aproximativ 200 de virusuri, gripa poate fi provocata de trei tipuri de virusuri: A, B si C.

Virusurile gripale A si B au mai multe tulpini, care determina epidemii gripale si tocmai de aceea in fiecare an este produs un nou vaccin antigripal, care combina cele mai intalnite tulpini ale celor doua virusuri gripale.

Simptomele racelii si gripei

Si raceala, si gripa se transmit foarte usor, print tuse, stranut sau prin contactul cu obiecte si suprafete contaminate.

Atunci cand ai intrat in contact cu un virus care provoaca raceala, primele simptome vor fi dureri in gat, nas infundat sau secretii nazale abundente, tuse si uneori febra si durere de cap. Simptomele sunt mai intense in primele doua zile, pentru ca in cateva zile sa se amelioreze. Retine ca raceala poate dura si pana la trei saptamani.

Spre deosebire de raceala, gripa are un debut mult mai intens: febra este brusca si intre 38 si 40 grade Celsius, apar dureri musculare, transpiratie abundenta, frisoane, tuse seaca si senzatie de oboseala puternica. Simptomele gripei dispar dupa o saptamana, insa necesita o atentie sporita pentru ca, in acest caz, creste riscul de bronsita, infectii ale urechii, pneumonie si chiar deces.

In cazul in care suferi de astm, diabet, boli de inima, ai febra peste 40 grade Celsius, dureri puternice de cap este recomandat sa consulti medicul.

Cum poti preveni raceala si gripa?

Pentru a sta departe de raceala este bine sa urmezi cateva reguli simple:

  • Spala-te pe maini cu apa si sapun de mai multe ori pe zi.
  • Dezinfecteaza suprafetele si obiectele de uz casnic, inclusiv jucariile pentru copii.
  • Evita contactul cu persoanele bolnave.
  • Ai grija de sistemul tau imunitar si ofera-i un plus de vitamina C. Noi iti recomandam gama Propolis C, care combina in mod eficient vitamina C si extracte naturale standardizate de propolis, echinacea si fructe de soc.
  • Pentru a te proteja de gripa, nu uita de vaccinul antigripal, anual tuturor persoanelor vulnerabile, incepand cu varsta de 6 luni.

Propolis C Raceala si Gripa ne da putere maxima in lupta cu raceala

Propolis C Raceala si Gripa ne ajuta inca de la primele simptome de raceala si gripa pentru ca ii asigura organismului nostru o cantitate mare de vitamina C, extrem de necesara in perioada in care lupta cu virusurile. In plus, prin extractele standardizate de tinctura de propolis, echinacea, fructe de soc si de maces, PROPOLIS C Raceala si Gripa Adulti sau Copii reduce cu 50% durata medie a virozelor (dovedit clinic).

Propolis C Raceala si Gripa actioneaza natural de la primele simptome

  • Copii peste 1 an: Propolis C Raceala si Gripa Copii – contine extracte naturale standardizate de flori si fructe de soc, de fructe de maces, de echinacea, tinctura de propolis si 400 mg de vitamina C.
  • Copii peste 12 ani si adulti: Propolis C Raceala si Gripa Adulti – contine extracte naturale standardizate de fructe de soc si maces, de echinacea, tinctura de propolis si 900 mg de vitamina C.
Propolis C® Raceala si Gripa Adulti, plicuri Propolis C® Raceala si Gripa Adulti, plicuri
Supliment alimentar pe baza de extracte naturale standardizate, care se administreaza de la primele simptome de raceala si gripa.
Propolis C® Raceala si Gripa Copii, plicuri Propolis C® Raceala si Gripa Copii, plicuri
Supliment alimentar pe baza de extracte naturale standardizate, care se administreaza de la primele simptome de raceala si gripa.