Durerile musculare: cauze, simptome si tratament

Durerile musculare: cauze, simptome si tratament

Ce faci daca ai dureri musculare? Ti-am pregatit cateva informatii care iti vor fi de ajutor.

Oricine se poate confrunta la un moment dat cu disconfort la nivelul muschilor. Pentru ca organismul are tesut muscular in aproape toate zonele, acest tip de durere poate fi resimtita oriunde. Nu exista o singura cauza care sa determine durerile musculare. Suprasolicitarea si traumatismul sunt cele mai intalnite, insa exista si alte posibile cauze.

Durerile musculare pot fi regasite la mai multe categorii de varsta. Ele pot varia ca intensitate de la usoare pana la severe si pot fi localizate oriunde la nivelul corpului (gat, spate, picioare, maini). De asemenea, durerile musculare implica adeseori ligamentele, tendoanele si fascia – membrana care inveleste muschii.

Cauzele durerilor musculare

Principala cauza a durerilor musculare generalizate este, contrar convingerilor populare, o boala sau leziune ascunsa. De multe ori, durerile de muschi sunt puse in seama varstei inaintate, insa acest lucru este complet gresit in opinia specialistilor.

Cauzele cele mai frecvente ale durerilor musculare sunt traumatismele, ruptura fibrelor musculare si contracturile de cauza interna si externa.
Raceala este, de asemenea, o cauza frecventa a durerilor generalizate, la fel si exercitiile fizice in exces executate doar pe anumite grupe musculare, depresia, sau stresul.

Varicele sunt o alta cauza responsabila de aparitia durerilor musculare. Afectiunile circulatorii de tipul varicelor duc la o irigare insuficienta a muschilor, prin urmare pot aparea dureri musculare la nivelul membrelor inferioare.

Simptomele durerilor musculare

Durerile musculare pot fi resimtite diferit, in functie de cauza care le produce. Ele includ:
• Dureri difuze sau localizate;
• Sensibilitate musculara;
• Crampe musculare;
• Dureri articulare;
• Rigiditate articulara;
• Dureri de gat (cervicale);
• Dureri de spate.

Durerea musculara poate fi de intensitate diferita, putand sa dispara in cateva secunde („carceii”), zile sau luni. Ea poate fi localizata intr-o anumita regiune a corpului sau poate cuprinde toate grupele musculare. In functie de afectiunea in care se intalnesc, durerile musculare pot fi insotite de insomnie, stare de oboseala permanenta, mai ales dimineata, febra sau artralgii (dureri localizate la articulatii).

Ce faci daca ai dureri musculare?

Pentru afectiunile musculare si osteoarticulare de origine reumatica sau post traumatica, va recomandam gelurile din gama Fleximobil.

Fleximobil® med gel emulsionat contine extract de gheara diavolului (Harpagophytum procumbens), extract de arnica (Arnica montana), camfor, ulei de menta intr-o baza de gel-emulsionat ce permite etalarea usoara pe zona dureroasa fara a fi necesar masajul viguros.

Efectul analgezic al uleiului de menta si al camforului este sustinut de prezenta unor extracte vegetale cu efect clinic dovedit in tratamentul afectiunilor reumatice (extract de gheara diavolului bogat in harpagozide si arnica).

Fleximobil® med gel emulsionat reprezinta o alternativa optima la antiinflamatoarele nesteroidiene pentru ameliorarea locala a durerii musculoscheletice.

Fleximobil® HOT gel este un produs topic care, prin producerea unui efect intens de incalzire la nivelul zonei afectate, destinde musculatura incordata si contractata si calmeaza durerea musculara si articulara. Datorita compozitiei unice pe baza de salicilat de metil, camfor, vanilil butir eter, arnica si gheara diavolui, Fleximobil® HOT actioneaza rapid, cu efect pe termen lung, fara a avea efect iritant la locul aplicarii.

De ce sa alegi o solutie cu efect de incalzire? Caldura determina vasodilatatie, ce duce la sporirea afluxului de sange, relaxarea musculaturii si implicit calmarea durerii.

Fleximobil® ICE gel este recomandat in ameliorarea durerilor musculare si articulare si reducerea inflamatiei din entorse, luxatii sau alte traumatisme minore, febra musculara sau episoade acute ale afectiunilor reumatice. Produsul are un efect local de racire asemanator cu cel al ghetii, insa mult mai intens si de lunga durata. Datorita compozitiei unice pe baza de ulei de menta, mentol, arnica si gheara diavolui, Fleximobil® ICE actioneaza rapid, fara a avea efect iritant la locul aplicarii.

De ce sa alegi o solutie cu efect de racire? Recele opreste conductibilitatea nervoasa si astfel reduce procesele inflamatorii si scade circulatia sangvina.

Plasturele Fleximobil® este un plasture hidrogel cu actiune dubla de racire si incalzire pentru durerile localizate in orice parte a corpului. Plasturele Fleximobil® contine vanilil butil eter, nicotinat de etil, ulei de eucalipt si extract de arnica.

Aplicarea plasturelui Fleximobil® contribuie la stimularea circulatiei sanguine in zona afectata si ameliorarea durerii pe durata indelungata, efectul instalandu-se in cateva minute de la aplicare.

Plasturii sunt siguri, usor de aplicat in orice zona a corpului; de asemenea, sunt usor de indepartat, fara sa lase urme lipicioase. Sunt indicati pentru orice tip de durere, chiar si pentru sportivii amatori sau profesionisti.

Plasturii Fleximobil® ajuta la ameliorarea durerii cauzate de contracturi musculare la nivelul gatului si umerilor, lumbago, dureri de spate, entorse, luxatii, dureri articulare, dureri musculare.

Fleximobil® Plasturi Fleximobil® Plasturi
Plasturele Fleximobil este un plasture hidrogel cu actiune dubla de racire si incalzire pentru durerile localizate in orice parte a corpului.
Fleximobil® HOT, gel Fleximobil® HOT, gel
FLEXIMOBIL® HOT, gel emulsionat este un preparat topic recomandat in calmarea durerii si rigiditatii musculare, precum si a durerii acute de origine reumatica.
Fleximobil® ICE, gel Fleximobil® ICE, gel
FLEXIMOBIL® ICE, gel este un preparat topic recomandat in ameliorarea durerilor musculare si articulare de origine reumatica sau traumatica.
Fleximobil® MED, gel emulsionat Fleximobil® MED, gel emulsionat
Dispozitiv medical recomandat în ameliorarea durerilor musculare și articulare, asociate afecțiunilor reumatice sau traumatismelor.