Importanta calciului pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor

Importanta calciului pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor

Inca din prima luna de la nastere si pana implineste varsta de doi ani, copilului trebuie sa i se administreze calciu timp de 10 zile in fiecare luna. Aceste suplimente de calciu pot fi administrate pana la pubertate daca se constata deficiente de calciu.

Care este rolul calciului in organism

Calciul este una dintre cele mai importante substante de care organismul uman are nevoie din momentul conceptiei pana la varsta adulta. In fiecare etapa de dezvoltare a organismului, calciul are rolul sau bine determinat, insa mai ales la varsta copilariei el este extrem de important pentru sanatate si pentru o dezvoltare armonioasa. Si tocmai de aceea trebuie urmarit ca nivelul de calciu din organism sa fie in permanenta adaptat necesitatilor fiecarei etape prin care acesta trece.

Calciul joaca, de asemenea, un rol important in asigurarea functionarii corecte a muschilor si a nervilor si in eliberarea hormonilor si a enzimelor. Prin urmare, atunci cand nivelul de calciu din sange este scazut, organismul isi ia calciul necesar din oase pentru a ajuta aceste functii importante.

In copilarie si in adolescenta, organismul foloseste calciul mineral pentru a fortifica sistemul osos, un proces de durata, care se incheie abia spre sfarsitul adolescentei. Cantitatea de calciu din oase incepe sa scada odata cu maturitatea timpurie si acest proces este constant si din ce in ce mai intens pe masura ce organismul inainteaza in varsta, mai ales in cazul femeilor.

Copiii mai mici și bebelusii care nu asimileaza suficient calciu si vitamina D (ce ajuta la absorbtia calciului) prezinta un risc crescut de rahitism, afectiune grava ce cauzeaza probleme serioase legate de mers, de crestere si adesea cauzeaza dureri musculare si o stare de slabiciune grava.

Alinan® Calciu+D3, usor de administrat copiilor inca din prima zi de viata

Chiar daca cel mai bine pentru copii este sa isi ia calciul dintr-o dieta adecvata, uneori acest lucru nu este suficient, suplimentele cu calciu fiind necesare.

Alinan® Calciu+D3, formula special conceputa pentru administrarea la sugari si copii mici, contine calciu sub forma unor saruri usor absorbabile in combinatie cu vitamina D3.

Alinan® Calciu+D3 sirop se recomanda pentru:
– dezvoltarea armonioasa a scheletului in perioada de crestere
– corectarea carentei de calciu
– protejarea dintilor impotriva cariilor
– reglarea transmisiei neuro-musculare
– suplimentarea calciului la copii cu intoleranta la produsele lactate

 Administrare recomandata

– Sub 1 an – 5 ml (1 lingurita) de 2 ~ 3 ori pe zi
– 1 – 3 ani – 10 ml (2 lingurite) de 2 ori pe zi
– Peste 4 ani – 10 ml (2 lingurite) de 3 ori pe zi

Alinan® Calciu + D3 sirop Alinan® Calciu + D3 sirop
Formula special conceputa pentru administrarea la sugari si copii mici, ce contine calciu sub forma unor saruri usor absorbabile in combinatie cu vitamina D3.