Indigestia la copii: cauze si simptome

Indigestia la copii: cauze si simptome

Povestile despre copii mofturosi care nu mancau decat vreo 3 feluri de mancare le-ai gasit extrem de amuzante si erai ferm convinsa ca al tau se va comporta ca „un om mare”. Adica va intelege de la inceput care este programul de masa, ca trebuie sa mestece bine mancarea si care este pozitia corecta de a sta la masa. Surpriza! Si al tau sare peste mese si face „câh” la multe dintre mancarurile pe care i le pregatesti. Iar cand totusi are chef sa manance, mestecatul este ultima lui grija.

Cum se manifesta indigestia?

Tulburarile digestive, indigestia, intoleranta alimentara, diareea sunt afectiuni frecvente in randul celor mici. Copiii pot avea indigestie (“le-a picat ceva greu”) daca au mancat prea repede si prea mult – in acest caz, indigestia fiind maniera stomacului de a spune ca nu suporta un flux atat de mare si de rapid de alimente. Indigestia mai poate aparea si atunci cand micutii mananca prea gras, prajit, prea condimentat sau combina diferite feluri de mancare.

Tulburarile digestive la copii sunt aceleasi cu cele ale adultilor si se manifesta prin: indigestie, senzatie de preaplin, disconfort gastric, balonare, eliminare de gaze, greata, varsaturi.

Solutia perfecta pentru digestia zilnica a copiilor

Alinan® Digestie usoara contine un complex de 8 enzime digestive care actioneaza asupra unei mari varietati de alimente, asigurand digestia acestora. Produsul este special conceput pentru bebelusi si copii mici, tinand cont de necesitatile fiziologice ale acestora, dar se poate administra si adultilor.

Alinan® Digestie usoara inlatura simptomele neplacute ale indigestiei si intolerantelor alimentare (dureri si crampe abdominale, balonare, senzatia de preaplin, eliminarea de gaze, eructatii, greata, diaree).

Alinan® Digestie usoara favorizeaza, de asemenea, absorbtia nutrientilor necesari cresterii si dezvoltarii organismului, fapt important in special in cazul copiilor care, desi se alimenteaza normal, au o greutate corporala redusa.

Proteaza

– asigura digestia proteinelor vegetale si animale pana la stadiul de aminoacizi usor asimilati de organism;

– scade concentratia de proteine digerate incomplet, cu potential alergen.

Lipaza

– asigura digestia grasimilor animale si vegetale;

– stimuleaza secretia biliara;

– imbunatateste puterea de digestie a celorlalte enzime.

Amilaza

– este cea mai importanta enzima ce rupe legaturile chimice ale carbohidratilor pana la stadiul de dextrine si oligozaharide.

Glucoamilaza

– continua actiunea amilazei, rupand lanturile de dextrine pana la molecule simple de glucoza ce pot fi absorbite de organism si utilizate in procese metabolice.

Lactaza

– digera lactoza din lapte si produse lactate;

– previne balonarea, diareea si crampele abdominale dupa consumul de lapte si lactate.

Celulaza

– ajuta la digestia celulozei – fibra insolubila din fructe, legume, cereale;

– inlatura senzatia de preaplin si reduce balonarea cauzata de fermentatia celulozei.

Pectinaza

– asigura digestia pectinei din coaja legumelor si fructelor, din gemuri si jeleuri;

– echilibreaza flora intestinala;

– sustine sanatatea si motilitatea intestinala.

Fitaza

– favorizeaza absorbtia mineralelor (fier, calciu, magneziu, zinc) din vegetale si cereale;

– previne aparitia diverselor carente minerale la vegetarieni.

Alinan® Digestie usoara, plicuri Alinan® Digestie usoara, plicuri
Alinan® Digestie usoara contine un complex de 8 enzime digestive care actioneaza asupra unei mari varietati de alimente, asigurand digestia acestora. Produsul este special conceput pentru bebelusi si copii mici, tinand cont de necesitatile fiziologice ale acestora, dar se poate administra si adultilor.