Anemia, o afectiune comuna la varsta copilariei

Anemia, o afectiune comuna la varsta copilariei

Copilul se naste cu un depozit de fier de la mama complet sau mai putin complet, in functie daca mama a primit in ultimul semestru de sarcina vitamine si calciu.

Oricum, absolut toti copii (cei nascuti la termen, incepand de la trei luni si jumate, si incepand de la 2,5- 3 luni cei nascuti prematur) e obligatoriu sa primeasca suplimente de fier. Acestea se dau timp de patru luni c=te 20 de zile pe luna. La care se poate adauga si acid folic ce ajuta la fixarea fierului.

Fierul, un element esential pentru functionarea normala a organismului

Fierul este un element esential pentru functionarea normala a organismului, un mineral de care acesta nu se poate lipsi fara a suferi disfunctionalitati grave. Fiecare globula rosie din corp contine fier, in asa-numita hemoglobina, pigmentul care transporta oxigenul de la plamani la toate tesuturile din organism. Lipsa fierului din sange conduce in mod implicit la un deficit de fier ce cauzeaza anemia, o afectiune comuna la varsta copilariei, dar care nu trebuie neglijata.

Alinan Happy Ferro, combinatie unica de acid folic, vitamin B12 si fier sub forma usor absorbabila

Alinan Happy Ferro este un supliment alimentar ce asigura intr-o singura doza pe zi administrarea concomitenta de fier bisglicinat, acid folic (vitamina B9) si vitamina B12. Cele doua vitamine participa la sinteza hemoglobinei si intensifica efectele fierului.

Inainte de administrarea unui supliment pe baza de fier, trebuie insa consultat medicul, deoarece un aport prea mare de fier poate fi daunator. 

Trebuie tinut cont, de asemenea, de faptul ca fierul este cel mai bine absorbit pe stomacul gol. Cateodata poate sa cauzeze dureri de stomac si de aceea unii copii au nevoie de o mica cantitate de mancare pentru a putea inghiti suplimentele cu fier. In niciun caz insa fierul nu trebuie administrat cu lapte sau cu bauturi ce contin cofeina, deoarece acestea interfereaza cu absorbtia. Pe de alta parte, vitamina C intensifica absorbtia fierului si de aceea consumul de alimente bogate in vitamina C este foarte indicat.

Dupa prima luna de administrare a suplimentelor de fier, trebuie repetate analizele de sange pentru a vedea daca nivelul hemoglobinei si al hematocritului s-au imbunatatit. Un raspuns pozitiv presupune continuarea tratamentului cu acelasi medicament inca cateva luni. Odata corectat nivelul de fier in sange cu ajutorul suplimentelor pe baza de fier, acesta poate fi mentinut in parametri normali doar prin intermediul unei diete bogate in alimente ce contin fier. Chiar si asa, testele de sange trebuie repetate din 6 in 6 luni.

Alinan® Happy Ferro®, sirop Alinan® Happy Ferro®, sirop
Combinatie unica de acid folic, vitamin B12 si fier sub forma usor absorbabila.