Stresul copiilor: cauze si solutii

Stresul copiilor: cauze si solutii

Sa recunoastem: ultimul lucru de care pare ca ai nevoie, la finalul zilei, este „entuziasmul” copilului care din momentul in care te vede vorbeste despre toate si vrea sa-ti arate cum i-a decurs ziua. Da, esti stresat, nu-ti neaga nimeni acest „drept”, dar ce nu realizezi este ca transferi nervii si stresul si asupra copilului. In mod sigur nici el nu este asa relaxat cum pare la prima vedere: scoala online, dorul de joaca cu prietenii, temele multe, sicanele online cu colegii.

Cum se poate manifesta stresul?

In plan cognitiv si emotional se pot observa reactii de neliniste si hiperactivitate, tristete, anxietate permanenta, dificultati de concentrare, probleme de memorie (uitare frecventă), stare de iritabilitate si, slaba motivatie pentru invatare, neliniste si/sau dorinta de a plange in mod frecvent.

La nivel fizic, al sanatatii, pot aparea alte reactii provocate de stres: stari de somnolenta, oboseala, dureri de cap, dureri de stomac, colon iritabil, scrasnetul dintilor, cresterea sau pierderea poftei de mancare, scaderea imutitatii (raceli frecvente), dificultati de somn (insomnie sau cosmaruri).

Cum il ajuta Alinan® Sirop de linistire pe cel mic?

Alinan® Sirop de linistire este un preparat obtinut din extracte naturale standardizate de musetel, melisa si tei, care ajuta la reducerea starilor de agitatie si nervozitate, la imbunatatirea calitatii somnului si la functionarea normala a sistemului digestiv (reglarea tranzitului intestinal, balonari, crampe abdominale).

Mod de administrare: 

In stari de agitatie:
– Copii 4-6 ani: 5 ml sirop (1 lingurita) de 2 ori pe zi;
– Copii 7-12 ani: 5 ml sirop (1 lingurita) de 3 ori pe zi;

Pentru functionarea normala a sistemului digestiv (reglarea tranzitului intestinal, balonari, crampe abdominale):
– Copii 4-6 ani: 5 ml sirop (1 lingurita) de 2 ori pe zi;
– Copii 7-12 ani: 5 ml sirop (1 lingurita) de 3 ori pe zi.

Pentru imbunatatirea calitatii somnului se administreaza seara , cu 30 minute inainte de culcare:
– Copii 4-6 ani : 5 ml sirop (1 lingurita) pe zi;
– Copii 7-12 ani : 10 ml sirop (2 lingurite) pe zi.

 

Alinan® Atentie si concentrare, sirop Alinan® Atentie si concentrare, sirop
Combinatie unica de vitamine din complexul B si magneziu din saruri usor absorbabile, special conceput pentru a asigura buna functionare a sistemului nervos la copii.
Alinan® Sirop de linistire Alinan® Sirop de linistire
Alinan® Sirop de linistire este un preparat obținut din extracte naturale standardizate, cu proprietăți calmante, recomandat copiilor în cazul stărilor de agitație, pentru îmbunătățirea calității somnului și pentru funcționarea normal a sistemului digestiv.