Vitaminele si mineralele, esentiale pentru dezvoltarea celor mici

Vitaminele si mineralele, esentiale pentru dezvoltarea celor mici

In momentul in care organismul nu primeste toti nutrientii de care are nevoie pentru a functiona corect, acesta transmite anumite semnale de alarma prin care ne avertizeaza ca ceva este in neregula. Simptomele carentelor de vitamine pot evolua de la oboseala pana la confuzie, insomnie si probleme gastrointestinale severe.

Vitaminele si mineralele sunt esentiale pentru o crestere sanatoasa, o dezvoltare corecta a oaselor, muschilor si organelor din corp, precum si pentru sistemul imunitar al celui mic.

Prin urmare, o carenta de vitamine si minerale poate cauza diverse probleme, stopand procesul sanatos de crestere al copiilor.

Proprietatile celor mai importante vitamine si minerale

Vitamina D

Supranumita si ”vitamina soarelui” Vitamina D este una din numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Alaturi de calciu, vitamina D ajuta la formarea oaselor si la mentinerea sanatatii lor.

Cateva alimente in care se regaseste: branzeturi, iaurt, cereale, oua, ciuperci, peste.

Calciul

Prezent peste tot in natura, calciul are un rol esential in organismul uman, asigurand functionarea normala a sistemului osteoarticular, densitatea osoasa si functionarea celulelor musculare si nervoase. De asemenea, contribuie la coagularea normala a sangelui.

Cateva alimente in care se gaseste calciul: lapte, branza, fasole, naut, migdale, seminte, proteina din zer.

Magneziul

Magneziul este al patrulea in clasamentul celor mai importante minerale din organismul uman. Are rol in cresterea densitatii osoase, imbunatateste procesul digestiv, sprijina copiii in perioada de crestere, ajuta in caz de oboseala si extenuare, mentinand un nivel optim de energie.

Cateva alimente care contin magneziu: banane, migdale, semintele de floarea soarelui, de dovleac

Zincul

Zincul are numeroase beneficii asupra organismului. Regleaza metabolismul, sustine functia sistemului imunitar, imbunatateste functia cognitiva, protejeaza impotriva stresului.

Cateva alimente care contin zinc: caju, naut, ciuperci, spanac, seminte de dovleac, carne de vita.

Alinan Ostart Complex sirop, pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor

Alinan Ostart Complex sirop contine un complex de nutrienti indispensabili pentru formarea si dezvoltarea armonioasa a scheletului si dintilor.

Alinan Ostart Complex sirop contine cantitatea optima de calciu, magneziu, zinc si D3 necesare in situatii in care organismul necesita un aport crescut de minerale: perioadele de crestere; activitate fizica si psihica intensa; perioadele de convalescenta.
Doze si mod de administrare:

– Copii intre 4-9 ani: 10 ml (2 lingurite) de 2 ori pe zi;
– Copii peste 10 ani: 10 ml (2 lingurite) de 3 ori pe zi.

Alinan® Ostart® Complex, sirop Alinan® Ostart® Complex, sirop
Formula special conceputa pentru administrarea la copiii, ce contine un complex de nutrienti indispensabili pentru formarea si dezvoltarea armonioasa a scheletului si dintilor.